Film, Architectuur AFFR

Gloednieuw magisch-realistisch juweeltje van prijswinnende filmmaker

Zondag 13 okt. om 19:15

Bird

Andrea Arnold
LantarenVenster, Rotterdam

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €12,50

Het werk van Andrea Arnold weet de meedogenloze realiteit op unieke wijze te vatten. Bird is haar meest ambitieuze werk tot nu te. En het stijgt (letterlijk) tot nieuwe hoogtes.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

De twaalfjarige Bailey woont met haar alleenstaande vader Bug en haar broer Hunter in een vervallen kraakpand in North Kent. Haar slaapkamer is een slaapzak op de vloer afgescheiden met een doorzichtig gordijntje. Zij zoekt elke kans om te ontsnappen. Vanwege haar fascinatie voor vogels brengt Bailey dag en nacht door op de top van een appartementenblok. Hier kijkt zij uit over de stad en verdwijnt ze in haar gedachten.

Architectuur stond vanaf het begin centraal in het sociaal-realistische werk van Andrea Arnold. Vooral Red Road is een fantastisch voorbeeld van een gebouw als een personage in film, namelijk het Red Road sociale woningbouwproject van Glasgow. Maar ook in Fish Tank staat het flatgebouw en de connotatie met de Britse arbeidersklasse centraal. Bird is een hedendaags fabel en authentiek portret van hedendaagse jeugd met acteurs Barry Keoghan en Franz Rogowski.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.