Beeld: Mo Alzoabi
Performance, Theater

Zinderende performance waarin met dans en martial arts het speelveld tussen discipline en genot wordt verkend

Vrijdag 27 sep. om 20:00

Coerced & Freely Given

Merel Severs, Theater a/d Rijn, Coproducers
Theater Kikker, Utrecht

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €21

Merel Severs zet haar onderzoek naar zachte kracht als alternatief voor patriarchale systemen voort. Opnieuw met de onvolprezen Milou van Duijnhoven aangevuld met de geweldige Princess Isatu Hassan Bangura.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Na haar geprezen voorstelling Try not to know what you know duikt Merel in Coerced & Freely Given dieper in op de relatie tussen zorg, geweld, uitputting en veerkracht. Samen met Milou van Duijnhoven en Princess Isatu Hassan Bangura brengt ze met haar kenmerkende energie een zinderende voorstelling. 

Het drietal bevraagt het bestaande kapitalistische, patriarchale systeem en onderzoekt een wereld van intense fysieke inspanning versus zachte verbinding. Hoe kunnen zorg en onderlinge verbondenheid een actief verzet vormen tegen de dominante normen in onze samenleving? Terwijl rake klappen veranderen in tedere omarmingen, transformeren de performers het podium in een landschap van persoonlijke herinneringen en verhalen.

In Coerced & Freely Given zet Merel het lichaam met discipline én plezier onder druk. Met haar spelers vecht ze voor radicale zachtheid en samen vieren ze het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.