Beeldende Kunst

Groepstentoonstelling over beweging en anticipatie

Woensdag 4 dec. 11:00 tot 05 jan. 2025 om 18:00

Pickup Notes

Liz Johnson Artur, Madiha Sikander, Zara Julius
Kunstinstituut Melly, Rotterdam

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €6

Over dit programma

Pickup Notes is een groepstentoonstelling met werk van Liz Johnson Artur, Madiha Sikander en Zara Julius. Pickup Notes creëren een gevoel van beweging en anticipatie en worden gebruikt om een toon te zetten in ritmische golven in een muziekstuk.

Liz presenteert een serie van cyanotypie afdrukken uit haar Black Balloon Archive dat ze in een periode van 30 jaar heeft samengesteld.De intieme beelden van Liz, gemaakt in PDA (Public Display of Affection), een cultclub in Zuid-Londen, zijn ontwikkeld van negatieven met behulp van de DIY-cyanotypie (printtechniek).

Madiha presenteert Majmuā, een groot “gordijn” gemaakt van kruidnagels, kralen en monofilamenten, bij het eerste zicht (door de vensters die uitkijken op de Witte de Withstraat), verspreidt dit een geur voor het in de ruimte gezien kan worden, eerst in zijn totaliteit, daarna in detail.

In Zara’s Maroon Time, danst een man genaamd Vusi op het nummer Tembisa (The People), een compositie uit 2002 van de Zuid-Afrikaanse jazzpianist Andile Yenana. Vusi’s meeslepende, geïmproviseerde dansbewegingen vloeien zowel mee met de muziek als dat ze er tegenin gaan.

Openingstijden
Woensdag t/m zondag 11:00-18:00
Gesloten op 25 december en 1 januari
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.