Beeld: Paulina Matusiak & Eddy Wenting
Muziek

Evoluerende en draaiende melodieën

Zaterdag 31 aug. om 20:30

Revolver & Ossenlied

Kate Moore, Herz Ensemble
Plein Theater, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

De muziek in Revolver belichaamt een gevoel van opschorting tussen beweging en stilstand. Evoluerende en draaiende melodieën, vakkundig in polyritmische structuren geplaatst, creëren een bedwelmende en emotionele indruk. Er is een gevoel van constante beweging en stroom van sonische stromingen dat veel van Kate Moore's muziek typeert. 

Van maandag 12 augustus t/m zondag 1 september zal componist Kate Moore in haar residentie werken aan het Ossenlied vanuit het onderzoeksproject A Beautiful Path.

Het Ossenlied wordt een 54-daagse wandeling door Nederland, Engeland, Wales en Ierland van Oss naar Skellig Michael via Oxford om een ​​epische verhalencyclus op muziek te componeren. Geïnspireerd door troubadours en epische dichters uit de oudheid, in de traditie van de Tain, Edda, Mabinogion en Beowulf en de Canterbury Tales, wordt componiste Kate Moore geïnspireerd om haar eigen verhalencyclus te schrijven terwijl ze lange afstanden loopt en componeert met een lier en vielle, die ze bij zich draagt. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.