Beeld: Raphael Stora
Dans Summer Dance Forever

Improviserend hoogstandje uit diverse hiphop- en undergrounddisciplines

Dinsdag 20 aug. om 21:00

Témoin

Saïdo Lehlouh
Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Témoin betekent letterlijk getuige en dat is wat je wilt zijn van deze avond. Een wervelende voorstelling van choreograaf Saïdo Lehlouh die zijn wortels heeft in de Parijse b-boy scene.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Dit jaar slaat ITA wederom de handen ineen met hiphopdansfestival Summer Dance Forever voor een programma vol fenomenale dansperformances! Témoin (of “Getuige”) van Saïdo Lehlouh, is een intrigerende mix van hiphop- en underground dansstijlen.

Als oorspronkelijke b-boy heeft Lehlouh zijn choreografische horizon verbreed met invloeden buiten de hiphop, waarbij hij de diversiteit aan achtergronden en de kracht van de groep benadrukt. Témoin is voortgekomen uit jarenlange samenwerking met autodidactische dansers, die getuigen zijn van hun tijd, hun dans en hun generatie.

Gedreven door improvisatie, diepgaande luistersessies en ontmoetingen, toont dit stuk de rijkdom en diversiteit van dans in het algemeen, met twintig dansers uit verschillende hiphop- en undergrounddisciplines. Het is een voortdurende beweging waarin het collectieve en het individuele naadloos samenkomen, waardoor elke performer de vrijheid heeft om de voorstelling te transformeren. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.