Muziek

Opzwepend en ontroerend muzikaal eerbetoon aan Curaçaose verzetsstrijder

Zondag 18 aug. om 19:30

Tula Herdenkingsconcert

KUENTA
Internationaal Theater Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Tijdens het Tula Herdenkingsconcert eren we Tula, de Curaçaose verzetsstrijder. Tula leidde in 1795 de meest prominente opstand van slaafgemaakten op Curaçao en in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De moed en de vastberadenheid die Tula toonde tijdens dit verzet hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de strijd voor emancipatie van slaafgemaakten op Curaçao en de naburige eilanden. 
 
Tijdens het Tula Herdenkingsconcert staan de Afro-Curaçaose muziektradities centraal en worden de grenzen van muzikale expressie verkend middels een unieke mix van genres. Opzwepende ritmes en ontroerende melodieën die op traditionele wijze worden geblend tot een verrassend en hedendaags ensemble.

Het belooft een avond te worden waarin muziek en emotie samenkomen. Het verleden wordt geëerd en tegelijkertijd wordt de toekomst gevierd. De gastoptredens worden verzorgd door klinkende namen zoals topvocaliste Izaline Calister, dichter en schrijver Gershwin Bonevacia en danseres, choreografe Faizah Grootens. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.