Theater, Muziek

Strijdvaardig portret over Zeeland in het slavernijverleden

Dinsdag 24 sep. om 20:30

Water vergeet niet

Koen Verheijden
Likeminds, Amsterdam

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €16,50

Over dit programma

Water vergeet niet is een muzikale voorstelling over alle pijnlijke herinneringen en verloren dromen die de zee in zich bewaart. Het decor is het imposante Fort Rammekens dat al eeuwenlang trots uitkijkt over de zee, de plek waar vroeger schepen uit de Caraïben aankwamen en waar schepen vertrokken naar de West-Afrikaanse kust.

We volgen de Zeeuwse Frederique in haar strijd om een herdenkings-monument voor de slavernij op de boulevard van Vlissingen te plaatsten. Vlissingen is de stad van haar eerste zoen, de stad waar zij tot rust komt bij de zee, de stad waar zij urenlang wandelt over de boulevard, het is de stad die haar jong houdt en waar zij voor altijd zal blijven wonen. Maar als zij door het centrum van Vlissingen loopt, ziet zij de trotse herenhuizen die gebouwd zijn met het geld dat over de rug van haar voorouders is verdiend, het geld zit nog steeds in die muren. Vlissingen verdient een monument. 

In de voorstelling krijgen we inzicht in de rol van Zeeland in het slavernijverleden, hoe deze duistere geschiedenis vandaag de dag nog doorwerkt binnen onze maatschappij en hoe er al eeuwenlang wordt gereageerd op dit onrecht. Levens van vier vrouwen die zich afspelen in twee verschillende tijdvakken worden met elkaar verweven worden tot een strijdvaardig portret over moed en vrijheidsstrijd. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.