Theater, Performance Afrovibes Festival

Twee multimediale onderzoeken naar hoe kunst gekleurd is

Dinsdag 8 okt. om 20:00

Afrovibes

Youness Atbane, Koleka Putuma
Theater Kikker, Utrecht

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €21

Over dit programma

Hullo, Bu-Bye, Koko, Come In is een multimediale toneelbewerking van Koleka Putuma’s (Zuid-Afrika) gelijknamige dichtbundel. Door geluid, visueel ontwerp en projectiemapping creëert ze een multimedia performance van haar gedichten voor het podium, waarbij ze de verhouding tussen publiek en artiesten radicaal in twijfel trekt.

De voorstelling The Waterproofed Artist speelt zich af in 2048, tijdens de 72e editie van de beroemde Biënnale van Venetië. Zoals altijd heeft ieder deelnemend land zijn eigen drijvende paviljoen. Dit jaar vertegenwoordigt een nieuw paviljoen het hele Mondiale Zuiden: hierin komen meest invloedrijke kunstenaars uit de MENA-regio samen. De festiviteiten komen ruw tot stilstand wanneer - zoals klimatologen al hadden voorspeld - Venetië begint te zinken, waarbij de Biënnale en de kunstwerken beginnen te drijven, de internationale paviljoens wegzakken en de kunstenaars net het hoofd boven water weten te houden. Pas wanneer alle kunstenaars zichzelf en hun kunstwerken op het wateroppervlak zien drijven begint het ware proces van kritiek. 

Met The Waterproof Artist kijkt Atbane kritisch naar postkoloniale kunst in het mondiale Zuiden. Hij wil hiermee bijdragen aan een nieuwe visie op hedendaagse kunstpraktijken in het Zuiden.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.