Opinie

Hoe kolonialisme doorwerkt in ons hedendaagse voedselsysteem

Vrijdag 26 jan. om 19:00

Food Night met Lelani Lewis!

Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Chef Lelani Lewis cureert de eerste van de reeks Food Nights. Wat zijn de werkelijke kosten van de wereldhandel? En hoe werken onze koloniale geschiedenissen door in het systeem van nu?

Op deze avond zoomen we in op het voedselsysteem door één ingrediënt te volgen, de cassave. Een hoofdingrediënt voor een groot deel van het zuidelijk halfrond, dat voorziet in een basisdieet voor een half miljard mensen. Tijdens deze avond onderzoeken we hoe cassave wordt verbouwd, geoogst, verwerkt en geëxporteerd over vier continenten en proef je wat je er allemaal mee kunt maken.

Let op
Er zijn kleine hapjes om te proeven, maar er is geen diner.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.